Zondagschool / Kinderwoorddienst

Hallo kinderen van de basisschool.
Iedere  zondag tijdens de Eredienst kunnen alle kinderen van de basisschool  mee naar de zondagschool / kinderwoorddienst. In het begin van de dienst worden ze door de voorganger naar voren gehaald, waar de kinderen een kort gesprekje hebben met de voorganger.
Als de kerkdienst begint, dan begint ook de zondagschool. Na ± 10 minuten gaan we naar onze eigen ruimte in het bovenzaaltje.
We nemen een lichtje mee als symbool dat Jezus Christus ons pad mag verlichten. Zo worden we eraan herinnert dat het licht van Jezus ook voor de kinderen schijnt. Elke week hebben we een ander verhaal uit de bijbel of een thema over het geloof. Zo hebben we met pasen, pinksteren en met kerst byzondere kerkdiensten met een aanvulling van de zondagschool.
De eigen inbreng en ontwikkeling van de kinderen, vinden wij als leiding heel belangrijk. Vooral ook dat de kinderen zich bij ons thuis voelen en dat we met respect omgaan met elkaar.
Met een hart dat openstaat voor Gods liefde zullen we in vertrouwen aan ons zelf en aan de zondagschool bouwen.

(Op 2 foto's zien we een grote ladder in de kerk van Hollum. Het verhaal ging toen over Jakob die een droom had toen hij op de vlucht was voor zijn tweelingbroer.)

De meeste kinderen kennen elkaar van school, maar er gaan ook vaak kinderen mee van gasten die een weekend of met vakantie op Ameland zijn.
Aan de hand van de lezing gaan ze aan de slag. Meestal is er een kringgesprek en is ieder vrij om te zeggen wat hij of zij denkt van het verhaal. Daarna gaan ze aan de slag, met een knutselopdracht.

Zo wordt de lezing helemaal voor iedereen duidelijk.Tijdens de Advent en in de Veertigdagentijd werken we met een project dat als een ‘rode draad’ ons naar het feest toe leidt, Kerst, Pasen en Pinksteren.

Jeugd- en jongerenwerk

Zondag 14 februari 2016

Op het affiche was aangegeven Ontmoeten, ervaren & vieren.

Het was een prachtige middag waarbij jong en oud met elkaar samen waren.
“Wat houdt het precies in?” was wel een vraag die van  te voren werd gesteld.
Een van de aanwezigen zei heel mooi:  Dat wat centraal staat is  “aangeraakt worden”.
Dat vat het geheel goed samen, ieder kon dat op zijn of haar manier ervaren.

In de voorbereiding door Marina Bakker, Frits Hartman en Silvia Stavleu  was een gevarieerd programma opgezet. Onderdak voor deze middag was gevonden bij Piet en Anja in de boerderij.
Het was gezellig druk. De aankleding was sfeervol en de tafels zagen er uitnodigend uit.

Sjirk Klasema  zorgde voor muziek van Johnny Cash en vertoonde bijpassende beelden.
Jong en oud waren vertegenwoordigd en de mengeling maakte het ook erg gezellig.

Na de opening door Frits Hartman mocht iedereen deelnemen aan één van de activiteiten.
Men kon bijvoorbeeld stro vlechten met Janna Visser, er werden er door Silvia glittertattoo’s gezet en  Martijn leerde een aantal mensen hartenjagen.

De kinderen konden verder knutselen, cake versieren, sjoelen en timmeren.
Tussendoor vertelde Frits Hartman, aan de hand van geprojecteerde beelden, een
prachtig verhaal voor de kinderen en daarna hebben we gezongen met elkaar.

Na afloop van de middag was er een kleine expositie van de mooie kunstwerken.
Daarna was er voor iedereen nog soep en een broodbuffet om zo de middag
af te sluiten.

Al  met al een geslaagde middag.

lees meer ยป

Zondag 23 juli